Modig

Nu gør vi os modige. Nu forestiller vi os fremtiden.

Jeg er 45. Jeg har to børn. Jeg er en typisk far og mand, der elsker sine børn og sin kone; jeg passer godt på dem, bor i dem, de med mig. Jeg bor på Vesterbro og ser de 20-årige omkring mig. Jeg smiler og tænker “Fedt!”. Fem sekunder senere bliver jeg deprimeret og tænker “Pik! Det bedste er bag mig!”. Jeg tænker på, om jeg burde være flyttet væk fra København, ud til ligesindede, hvor jeg ikke konstant bliver mindet om, at jeg ikke længere har ungdommens muligheder og frihed foran mig. Men bag mig. Tænker så, at det ikke nytter en skid.

Jeg tænker på, at folk synes den slags tanker er ynkelige. “Acceptér din alder!”, synes den slags folk. “Acceptér at du skal dø!”. Det har jeg ikke noget problem med. Jeg forstår, at jeg skal dø. Jeg accepterer det og ser endda døden i øjnene uden at føle mig særlig modig. Men jeg kan ikke ryste tankerne om, at der venter arbejde og pligter, smerte og sygdom. Familie og venner der skal dø. Kilo der bliver sværere at tabe, motion der bliver sværere at dyrke. En forpint ryg. Fredagsdruk erstattet med Fredagsrock.

Kald mig en bøv. Kald mig en bangebuks. Kald mig hvad fanden du vil. Det her er bare starten.

IMG_6095

6 tanker om “Modig

  1. Jegtænkerdetsamme. Uden mellemrum tilmed. Men uden børn.
    Men så tænker jeg; ændrer det sig når jeg er 45 og ikke har børn. Narrer jeg så mig selv til at føle mig yngre med de yngre?!

    Du får mig til at stille spørgsmål til mig selv. Jeg kan godt lide det.

  2. Jeg er 52, jeg er ikke død endnu, jeg har børn, de ved godt mor ikke lever evigt..det ved jeg sgu også godt… jeg ved også godt at gigten bliver værre … jeg skal ikke vente på at det bliver bedre før jeg slår mig løs og danser en hel nat… alder er et tal..men jeg vil tro at når man nærmer sig de 80 er man nok godt klar over at man lever på lånt tid…. .indtil da… livet er laaangt endnu.. risikoen for at dø for tidligt er til at overse… den er ikke meget større end den hele tiden har været… og den tanke der kan bekymre mig lidt.. hvad med sex og mænd og såårn… den slår jeg hen, for mænd findes sgu i alle aldre! Men jeg er nysgerrig nok til at ønske mig et langt liv med forstanden i behold til det sidste 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s