Manifest for knapt så unikke snefnug (bøv(s))

Jeg har et par gange fået at vide, at jeg ikke rigtigt vil være voksen. At jeg er en Peter Pan. Eller er det, at jeg ikke vil være rigtigt voksen?

Jeg læste dette om at være en bøv (rnevoksen), og det provokerede, måske ikke så overraskende, det levende lort ud af mig (hvilket jeg heldigvis ikke var ene om, at dømme ud fra kommentarerne på siden).

Intet er objektivt, men hermed mine tanker om at være en bøv. Måske en start på et manifest for knapt så unikke snefnug?

  1. Acceptér at du skal dø. Men: hættetrøjer != plasticoperationer (hættetrøjer fungerer ikke sådan).
  2. Tag ansvar: for dine ord og handlinger. For dig selv og andre, især børn – de kan af gode grunde ikke.
  3. Vær ærlig. Overfor dig selv og andre. Stræb efter at være så ærlig som situationen tillader. Det gør dit og andres liv nemmere og bedre.
  4. Folk bør blande sig udenom hvilket tøj, jeg har på, privat og på arbejdet. Jeg bliver ikke ét gram mindre god far (eller onkel, for den sags skyld) eller it-hippie, fordi jeg har en hættetrøje på. Måske snarere tværtimod.
  5. I det hele taget bør folk blande sig udenom andres livsstil, med mindre der er sundhedsmæssige (fysiske eller psykiske) årsager til at blande sig, eller man, wow crazy tanke, blander sig positivt. Man må gerne (og nogle gange bør man) give gode råd, men i sidste ende kommer der sjældent noget godt ud af at tvinge folk*.
  6. Vær klar til at ændre og tilpasse dig. Du og verden (mikro og makro) ændrer sig hele tiden. Følg med og forsøg at nyde rejsen. Se iøvrigt også punkt 1.
  7. Hold fast i barndommens glæder, simple ting. Fokusér i det hele taget på, hvad der gør dig glad. På den måde får du mere energi og overskud til alt det mindre sjove, der følger med til…..i mangel af et bedre ord, at være voksen.

That’s it (for nu). Det hænger jo heldigvis ret godt sammen med tirsdagsbajere, og at jeg om lidt tager på Staden med T (bare rolig, kun til kaffe….eller hvad?).

* Dilemma: så staten, samfundet, som jo også blot er folk, må gerne tvinge os til eks. at spise sundt og køre på cykel i stedet for bil, men folk må ikke tvinge mig til at gå i noget bestemt tøj? Ja. Hvorfor? Fordi dét at tvinge mig i et par laksko og lærredsbukser ikke gavner fællesskabet og samfundet. Det gør cykler, fedtskat og mindre forurenende landbrug.

En tanke om “Manifest for knapt så unikke snefnug (bøv(s))

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s