Det ved jeg ikke (og det gør du heller ikke)

Det undrer mig af og til, når man snakker med folk: nogle vil gerne fremstå som om, de har et svar på alt. Som om det vil være den største skam at sige Det ved jeg ikke.

Det er mest mænd (drengebørn), der gør det, så det er sikkert noget med stolthed. Men jeg forstår det altså stadig ikke. Hvis det er et område, du ikke har nogen forudsætning for at vide noget om, så kan det vel ikke gøre andet end at få dig til at fremstå dum (og utilregnelig), når du prøver at komme med et svar. Og selv hvis det er et område, du ved noget om, er det vel ikke helt umuligt, at du ikke ved det hele, eller at en anden – GUD FORBYDE DET – måske ved mere end dig.

Så jeg har et godt råd til alle: det er ok ikke at kende alle svarene.

PS. Jeg har også et godt råd til mig selv: lad være med at tro, du kender alle svarene.

5 tanker om “Det ved jeg ikke (og det gør du heller ikke)

 1. Jeg ved, hvad du mener. Og så ved jeg alligevel ikke så meget. Min (ellers ret så kloge) storesøster troede engang, hun vidste noget om fransk historie. Hun var i hvert fald overbevist om, at Jeanne D’Arch var ham der, som begik selvmord. Heldigvis var hun bagefter klog nok til at indrømme, at hun måske alligevel ikke var helt så klog, som hun troede. Det samme konkluderede min (ellers ret så kloge) veninde, efter vi fik hende overbevist om, at Svenskerkrigen ikke var den, Erik Balling kæmpede i. Jeg vil slet ikke begynde at fortælle om alle de ukloge ting, jeg selv har kloget mig på, før det gik op for mig, at jeg måske alligevel ikke ved så frygtelig meget …

  • Hehe, nej, Erik Balling det var da ham den store med skægget, der var med i Den Store Vasktur på Stranden, eller hvad den nu hed. Ik’!? 😉

   Åh, jeg har været dum og stædig (og dumstædig, mente/mener (min) Bjørn) gennem tiden. Og når man ofte tager fejl, er det også en fordel at være god til at indrømme sine fejl. Det er jeg blevet ret god til.

   • Det var lige præcis ham! Det belærte jeg også min veninde om, mens jeg pegede med min pibe …

    Jeg har netop snuppet sejren for dagens dummeste fejl på kontoret, da jeg troede, jeg vidste, hvad forskellen på et stykke chokolade og et stykke bark fra potteplanten er. Jeg indrømmede min fejl – det sidste smager ikke specielt godt.

 2. Ingen i denne verden
  ler uden lyde og plet.
  Den ene har ofte uret.
  Den anden har sjælden ret
  Men der er én dyd, som får mangen
  en fejl til at glide ned:
  at man tillader andre at tvivle
  på ens ufejlbarlighed
  – Piet Hein

  Jeg elsker bare, når ting rimer 🙂 Synes det er et helt fantastisk fænomen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s