En rønne og en gade

Kære Rønnegade – det er ikke fordi, jeg ikke kan lide dig mere. Din uvigtige placering, dit uvigtige fitnesscenter, AOF-center og private gymnasium. Det er ikke fordi, jeg ikke synes det er unfair, at folk fra andre gader ikke kender dig som andet end en række gode parkeringspladser til fodboldkampe i Parken, uden tvivl uden at kende dit navn. Det er ikke fordi, jeg ikke længere elsker dit mørke, uanset om din bredde er alt for stor ift. til din længde.

Kære Netto-Haraldsgade – det er ikke fordi, jeg ikke længere har lyst til at gå gennem netop dit rod og dine halv-tomme hylder og nyder netop dine “Åbner I ikke snart en kasse mere?”-tilråb.

Kære Haraldsgade-indvandrere – det er ikke fordi jeg har noget særligt i mod netop jeres knallertlarm og jeres påsatte brande.

Kære Fælledpark – det er ikke fordi, jeg som sådan er træt af dine store, flade plæner og planer, som aldrig vil opnå samme popularitet som lille, fine Kongens Have eller fancy-pantsy Frederiksberg Have – uanset hvor mange nye broer og reflekterende pøle, de så installerer i dig.

Kære Lersø Parkallés parallelgader til parkerede biler og cyklister – det er ikke fordi, jeg ikke kommer til at savne jeres uforstyrrede og øde flow i jeres uforstyrrede og øde verden. Der sommer som vinter, når jeg drejer fra Jagtvejs hektiske hovedpulsåre eller Haraldsgades evigt lettere forstyrrende diagonale retning og ned af jer, giver mig lov til at miste mig selv i jer og på jer, i omtrent det minut det tager, før jeg er tilbage foran Internettets summen.

Kære Ydre Østerbro – det er ikke fordi, jeg synes dine store, vulgære bygninger er grimmere end andres. Tværtimod. Det er ikke fordi, jeg er ked af din mangel på hyggelige barer, caféer og butikker, begivenheder, og alt den slags, de skriver om på AOK og i hipstermagasinerne. Det er i dig, der sker mindst, men om dig jeg kan sige absolut mest.

Kære lejlighed og kære altan – det er ikke fordi, I ikke ved, det er jer, jeg vil savne allermest. Jer, armerede beton-vægge, der forsøger at spille hårde, men som jeg ved i virkeligheden kun ønsker at passe på mig. Og altan…du, min elskede altan. Hvad skal jeg gøre uden dig? Hvordan kan jeg overhovedet tænke på at forlade dig?

Men kære jer – om lidt jeg forlader jer. Snart er det slut. Jeg forlader jer for Amager. Jeg ved, at netop Amager nok er en kniv i hjertet på jer – en Ø af alle steder? For hvad har Amager, som I ikke har? Og I har ret: mit nye kvarter og min nye Vej er jo ligesom jer: lille, overset, ukendt og med et trygt navn*. Sådan er De Bedste gader og veje. Men på den nye ø på den nye Vej bor en sød og smuk ulv med et stort hjerte, der har lovet at passe på mig. Og hvor meget jeg end holder jer, så er vi havnet i en rille. En fin rille, men en rille jeg synker dybere og dybere i og frygter ikke at kunne vende tilbage fra.

Jeg ved ikke, hvem der nu skal forsvare jer. Måske er det bare i mit hoved, I har brug for et forsvar. For I gør en person både blød og rå, og noget siger mig, at dét at bo hos jer, med jer og i jer, er, at holde af jer. Det vil jeg altid gøre. På gensyn.

IMG_6092

* Dog kommer jeg uden tvivl til at blive vanvittig af, at vejen burde hedde Store Møllevej.

7 tanker om “En rønne og en gade

 1. Hola Morten,
  Cómo estás? Puedo leer en este post que este es un gran cambio, buena suerte en Amager. Me alegro que las cosas vayan bien.
  Cómo va el español?

  • Hola Diana,

   Muy bien! Y tú? Todo bien con la familia, el WebTeam y la vida en general?

   Si, estoy muy occupado estas dias con el cambio, Scripler y mi trabajo. Occupado pero contento! 🙂 Y si, el cambio qué será una cosa grande pero una cosa bueno tambien, yo espero.

   Estoy tomando una pausa con el Español…muchas cosas y no suficiente tiempo.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s