Protestantisme 101

Alle ved det kun er muligt at slappe af, hvis man har været en god dreng. Og en god dreng er man åbenbart kun, hvis man har været dygtig. Dygtig har man været, når man går hjem fra arbejde med en tom indbakke og perfekt indrykkede lister.

Og så er det jo, at det er soleklart, at hvis man har haft en hård og halvcrappy dag, hvor tingene ikke rigtig er lykkedes, så er det mest konstruktive at straffe sig selv! Som minimum bør man bruge den fine mulighed til tanke lidt op på dårlig samvittigheds-kontoen og bruge så meget tid som muligt på at spekulere over de nye spændende måder, det kan gå galt på i morgen.

Så det er altså sådan det er at være protestant: konstant dårlig samvittighed?

IMG_4609

PS. Når man som barn i fjerde-femte klasse går hjem og skriver dansk stil fredag eftermiddag, man har fået for en time tidligere, bare for at øve sig på, hvordan det vil være at gå til eksamen…, ja så står ovenstående vel ligesom skrevet i kortene.

PPS. Plan for weekenden: løsriv dig fra 20 års protestantisk-socialdemokratisk opvækst.

6 tanker om “Protestantisme 101

  1. Interessante bemaerkning du laver her over protestantisme… Er det ikke mere vores samfund -baseret paa konstante vaekst og ydeevne (liberalisme… maaske ogsaa bundet til protestantisme?) – der har laert os, at det arbejde er det supreme vaerdi – og at vi skal vaere de bedste hele tid? Maaske har du haft en shitty dag paa arbejde, men har vaeret super god i andre emner… ? 😉 Se, du har allerede lavet en trin frem med at taenke over hvad faelder dig… er det ikke noget der lykkedes idag?

    • For mig handler det mest om, at jeg altid har dårlig samvittighed, fordi der altid er noget, jeg kunne/burde have gjort bedre. Den lidt uheldige egenskab tror jeg primært stammer fra et samfund i vid udstrækning baseret på protestantiske værdier.

      Men, du har ret…noget er lykkedes, for jeg har jo fanget din opmærksomhed! 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s