Bange for smalltalk, fakta og brandmænd

Nogen holder øje med mig. Med mine tanker.

Jeg prøvede jo at fortælle om, at jeg er (blevet) dårlig til smalltalk. Det ville jeg så prøve igen her til morgen. Og det lykkedes næsten. Der kom bare lige en tur i vaskekælderen i vejen.

Vaskekælderture er som bekendt noget der bedst udføres med øjnene i jorden, målet for øje og en hurtig-ind-ud-strategi. Et sløvt Hej og Er du færdig med den maskine? kan det måske blive til.

Men pludselig står man i kælderen og snakker om maling, kinesere og proptrækkere med en fremmed dame (ingen synlige slikkepinde). Snakker om fakta.

Og det er den anden ting. Fakta interesserer mig ikke. Det passer måske ikke helt, for jeg vil jo gerne vide, hvor jeg kan købe ostepops og poletter. Og jeg elsker også at snakke om dybe emner som landes geografiske arealer og indbyggertal (indbygningstal, derimod, det ved jeg slet ikke hvad betyder), og om Leper Messiah er fra Master of Puppets eller Ride the Lightning.

Men jeg ser meget lidt spændende i at snakke om hvor mange bronzemedaljer Danmark har vundet ved OL, forskellen i marginalskat mellem Frederiksberg og København, og om jeg kunne have sparet 14 minutter ved at tage 38-toget i stedet for 48-toget.

Jeg er ikke faktaorienteret.

Fortæl mig i stedet hvorfor man så sjældent spiser toast mere, om man kan tilgive utroskab, hvorfor dødsmetal er noget bras, hvornår du sidst lyste ud af hovedet på vej hjem fra byen, toiletrullens rigtige placering, hvilken vej hårene på armene rejser sig, når du hører ordet socialisme, om du mobbede eller blev mobbet, farerne ved sex i soveværelset og glæderne ved sex i skoven, og om du er bange for brandmænd. Du ved, ting der betyder noget; hvorfor, ikke hvad. Ting der skræmmer livet af dig og gør dig vild i rumpetten. Det bedste og det værste.

(Tak til den skaeve eksistens for et par spændende samtaler om emnet)

PS. Det undrer mig, hvad folk får ud af smalltalk og al den snak om fakta. Det skaber en kontakt og en eller anden form for sammenhold, uden tvivl. Nogle gange skal man bare lige have fem minutter til at gå og overfor en fremmed er en banal kontakt bedre end ingen kontakt. Ikke et ondt ord om vaskedamen med fakta, fakta-damen, hun var sød og rar, gjorde en indsats. Men sammen med venner og familie, hvorfor er der så så meget berøringsangst og så stor tilbageholdenhed med at udlevere noget om sig selv? Eller er det bare mere spændende at snakke om kaffebønner og designermøbler?

PPS. Jeg var i havet i går for første gang i et par år. Det var faktisk varmt, og alle der ikke når i vandet i år er nogle tøsedrenge. Og bange for brandmænd.

11 tanker om “Bange for smalltalk, fakta og brandmænd

 1. Jeg tror, vi som mennesker har brug for small-talk for at komme lidt “ned i kroppen” igen. Hvis man konstant er “oppe i hovedet”, skal tænke, analysere, reflektere, så brænder man simpelthen ud… Det er min oplevelse ihvertfald 🙂 Men samtidig kan det også undre mig, at vi ikke er flere der(ihvertfald som undertegnede) også har brug for engang imellem at “big-talke” !!!
  Kære Alle reflekterede derude, lad os starte en klub, så vi sammen kan sidde og svælge i vores eksistentialistiske tanker! Jeg stemmer for kageordning…
  p.s. Snemand, du er selvfølgelig selvskrevet til foretagendet!

 2. @Anne: lige præcis. Vi snacks.

  @denskaeve:

  God pointe! Det er ikke fordi, jeg vil tvinge nogen til noget, men det undrer også mig.

  Klubben for Højtflyvende Navlepillere er hermed vedtaget!

  Agenda:

  1. Nyt navn
  2. Kageordning
  3. Evt. (mere kage – og chips og nissebrus!)

   • Kære Skudamuda
    Du er hermed optaget i klubben, medmindre Snemanden har nogen indvendinger?
    Du kommer med en god pointe: kage pyntet med slik. Jeg synes, det er en fremragende god idé. Jeg vil bare gerne lige vide på forhånd, hvordan en “Shake ‘n’ bake” kage vil blive modtaget i selskabet?… Man vil jo helst undgå at støde nogen 🙂

  • Jeg vil gerne lige tilføje et par punkter til dagsordenen:

   – evt. Oprettelse af den “obligatoriske” facebookgruppe/forum?
   – mulighed for sparring med Jehovas mht. Udbredelse af vores budskab(de må om nogen da have et par pointers)
   – evt. Valg af poster( jeg tænker en toastmaster kunne være relevant, så vi ikke snakker ørene af hinanden?!)
   – udvidelse af kageordning( personligt forestiller jeg mig et orgie af syntetisk slik, poletter, forarbejdet mad og en masse ostepops, ingen nødder! )

   Vel mødt!

   • Jeg er imponeret over alle former for kager, som ikke er købt (de købte er jeg faktisk også imponeret over). Sidst, jeg forsøgte at bage, kom der kul ud ad ovnen. Nu ved jeg, at når man laver dobbelt portion, betyder det ikke, at kagen også skal have dobbelt så lang tid i ovnen … Det er nok bedst, hvis jeg kun får ansvar for noget med levering af slik. Det er jeg til gengæld god til!

   • Åh Gud… Kender det ALT for godt! Jeg skulle engang bage 36 fastelavns boller, men dejen rækkede kun til 4(og jeg spiste altså ikke dejen!). Jeg ved ikke, om du kan forestille dig det stenhårde kasteskyts, der kom ud af ovnen efterfølgende?… Al den kage-forventningsglæde for ingenting, suk.
    Men jeg stemmer for købekage med hjemmepyntet syntetisk slik! 🙂
    Og Skudamuda, jeg er helt tryg ved at overlade indkøb af slik til dig, så skal jeg nok stå for noget seriøst godt købekage. Jeg kan allerede fornemme et kage/slik mekka uden lige, der bliver jo ikke et øje tørt!

 3. Jeg kan levende forestille mig det hårde kasteskyts – den slags traumatiserende oplevelser plejer at være katalysator for, at man får øjnene op for konceptet ‘gær’. Det skulle være effektivt. Har jeg hørt … I øvrigt kan man købe nogle udmærkede frosne fastelavnsboller, men så er der selvfølgelig stadig problemet med, hvor lang til de skal have i ovnen.
  Min ekspertise ud i syntet-slik blev bekræftet, da jeg fik to Trolli-gummi-burgere af min kollega her til morgen. Hun havde set dem i Tyskland og kom til at tænke på mig.
  Jeg kan mærke, at det bliver godt, det der navlepillende kage/slik-mekka!

  • Uuuuh, de er totalt gode de der Trolli-burgere. Det lyder som om, du kan få nogle nyttige tips til slik indkøb af pågældende kollega?
   Jeg vil personligt drage ud og undersøge markedet for købekager. Mmmn, det bliver en god dag 🙂

 4. Pingback: Hvad er du? | Skudamuda

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s