Hvornår bliver om lidt nu?

Du får lige tilladelse til at synde. Smut en tur i køkkenet og find et stykke guf. Jeg ved, du har noget ved siden af rødvinen og den økologiske, grønne te. Og hvis nogen spørger, har du altså fået lov af mig.

OK, hvad fandt du? En Snickers? Det er ikke poletter eller Lossepladsen, men det må vi leve med. Tag nu en bid og stop så. Stop hjernen. Tyg langsomt. Læg mærke til chokoladen og smagen af peanuts. Mærk smagen på tungen, i hele munden, på vej gennem halsen. Hvis det hjælper at lukke øjnene, så gør bare det, men du skal ikke snyde! Tænk nu virkelig på det. Mærk efter.

………………

Sådan? Fint. Dette synes jeg nu du skal gøre så ofte du kan med så mange aspekter af livet du kan. Stop op, mærk efter, registrér, vær tilstede, lev i nuet. Ja, mere fortærsket bliver det vel næppe, men min mavefornemmelse siger mig, at der er noget rigtigt ved det. Rigtigt fordi jeg tror vi bliver gladere, hvis vi gør det, og rigtigt fordi der vel nærmest ikke er en eneste af os, der kan finde ud af det.

Vi har hele tiden travlt med at opleve noget nyt, komme et nyt sted hen, se, høre, smage, på noget nyt. Når vi sidder på den hvide sandstrand har vi jo allerede drømt os videre til dykkerturen lidt senere, restauranten om aftenen eller endnu værre, PowerPointen derhjemme om en uge. Var der noget galt med sandstranden? Var den kedelig? Grim? Eller glemte vi bare at lægge mærke til den pudsige følelse af sandet mod huden eller den vel egentlig lidt sjove lyd af bølgen, der rammer overfladen? Er det dét kunstnere kan: registrere og glemme alt andet?

Tak til K. for at være til inspiration og en eftermiddag i skøn stilhed og dejlig larm, på én og samme tid.

Og forresten: når nu vi snakker tid og hvornår ét tidspunkt bliver til et andet, så er det jo lidt svært at komme udenom:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s