Kajkager & knivstik

Tænk lige over det her: hvordan vi hver især oplever vores eget liv er udelukkende styret af de tanker, vores hjerne tænker! Eksterne faktorer fra vores sanser (fingre gennem håret, bas i maven, kajkager, knivstik, ebola) påvirker selvfølgelig disse, men vi, du og jeg, kan styre vores tanker. I princippet bestemmer du selv, om du vil være glad eller sur. Tænk lige over det igen.

Og fortæl mig så, at det ikke får et lille smil frem på din mund. Eller i det mindste bare i dine tanker.

7 tanker om “Kajkager & knivstik

 1. Jeg tænker ikke, at vi kan styre vores tanker, men vi kan vælge hvordan vi forholder os til dem….

  Prøv selv at lade være med at tænke på et snefnug i ti minutter….fra Nu af!

 2. Men hvad mener du så med at “forholde sig til tanker”? Er det ikke bare en anden måde at sige, hvilke tanker, vi tænker, om vores tanker?

  Du har ret i, at vi ikke altid kan styre vores tanker (jeg så i hvert fald snefnug for det indre øje et par minutter efter jeg læste din kommentar….argh! :)). Mit indlæg var dog ment som en slags provokation/inspiration til folk, der måske slet ikke er klar over, at det er muligt i større eller mindre udstrækning at styre (/forholde sig til) vores tanker. Første gang man mærker den kontrol er sgu lidt skræmmende – men en sindssyg opvågning på en måde.

  • Både ja og nej tror jeg – altså til spørgsmålet om, om ikke det at forholde sig til tanker blot er det samme som “hvilke tanker, vi tænker, om vores tanker”.
   Jeg er ikke den bedste til hele det her meditations/mindfulness/…-hejs (apropos dit squashindlæg), men har dog beskæftiget mig længe nok med det, til at påstå, at det ikke nødvendigvis er en tænkende instans, den der observerer at jeg tænker/føler/mærker nogen bestemt. Den er mere end bare tænkende. Den er bare.
   Men ved du hvad snefnug? Det er ikke så vigtigt faktisk – kun hvis man virkelig nørder. Det vigtige er netop, som du skriver, at mærke den frihed det er at opdage, at man ikke er slave af sine tanker og følelser, men kan forholde sig observerende til dem uden at dømme dem, uden at forholde sig til dem og uden nødvendigvis at handle på dem. Og det er cool!

 3. Jeg kan godt lide at nørde, men jeg tror jeg skal lade den ligge her, for jeg er på vej på dybt vand.

  Bottomline: vi er to mennesker, der er bevidste om vores tanker og følelser, og hvordan vi kan forholde os til dem. Og det er, som du siger, faktisk ret sejt. Dit indlæg gav mig i hvert fald et lille smil på. Tak for det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s