Afsnit 1: hva’ æær dit probleeem deeer, mand!?

Der kan være i hvert fald to formål med et blogindlæg som dette: at underholde og at informere. Man gør sjældent det sidste, hvis man ikke også gør lidt af det første – med mindre man da er skolelærer og kan tvinge børnene til at lytte (men nok ikke forstå), når man fortæller om antikke græske krukker og mærkelige, gamle mænd med store skæg.

flot skæg

Men nu er jeg jo ikke lærer og I er ikke skolebørn (selv om jeg håber I kan mærke jeres lille barn sparke til jer), så denne gang bliver jeg nødt til at bede jer bære over med mig, hvis det kommer til at minde lidt for meget om gamle græske potteskår.

Ikke at det egentlig havde noget med Occupy Denmark at gøre, men det var jo nok ikke helt tilfældigt, at det var netop i lørdags, jeg havde en halv-hidsig diskussion om økonomi med Morten på Drone (hej Moa!).

Et af mine spørgsmål var: fungerer tingene godt i dag? Er verden virkelig det sted, vi ønsker den skal være, eller kan vi gøre det bedre? Vi – os der læser dette på vores smartphones (det blev en HTC Desire S) og eyePads – har det vist egentligt ret godt. Der vil selvfølgelig altid være plads til forbedring, men der er faktisk masser af fremskridt rundt omkring og på den måde vel grund til optimistisme.

Men i ny og næ hører man jo også noget med nogle døde børn i Afrika, noget arbejdsløshed, en masse miljøproblemer, fattigdom, kriminialitet osv. – altså i de 5 minutter der er afsat til det, inden hr. og fru Jensen skal fortælle, hvad de synes om den nye fedtskat og selvfølgelig den altafgørende vejrudsigt! Men hvad er årsagen til problemerne? Er det noget, vi kan gøre noget ved? Er der måske nogle grundlæggende problemer med den måde, vores samfund og økonomi er skruet sammen på?

Dette var første mini-afsnit i en mini-føljeton om samfund, økonomi, kapitalisme, penge, bæredygtighed, livskvalitet osv. En synopsis om du vil.

Missionen med føljetonen er på en så vidt mulig objektiv og kildeangivende måde…:

  • At få afdækket nogle af de største problemer i verden i dag.
  • At finde ud af om der er grundlæggende og principielle problemer med måden vores samfund og økonomiske system er skruet sammen på?
  • Hvad de vigtigste årsager i så fald er til problemerne?
  • Om vi kan gøre noget ved dem? Om vi i bund og grund er interesserede i at gøre noget ved dem?

Afsnit 2 følger på samme bat-kanal (dog ikke nødvendigvis samme bat-tid) en mørk vinteraften i den nærmeste fremtid.

Og så just in case:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s