Viden og ikke vanviden!

Mine 5 cents om den forrykte norske tragedie:

  • En person der ved et bevidst valg slår et andet menneske ihjel er syg. Selv hvis hans idealer deltes af det meste af befolkningen og hvor overbevist han end var om dem, kan en sådan handling ikke forsvares. Mord er ikke løsningen. Diskussionen om mord i en krigssituation, mener jeg er en anden.
  • Religionsaspektet og den medfølgende diskussionen er enorm og kan med fordel tages senere (og kontinuerligt), men ekstremistisk praktisering af religion (og potentielt set al religion) er et reelt problem, der kræver svar. Anders Breiviks svar er naturligvis ikke det rigtige.
  • Det er ikke muligt at beskytte mod en enkelt galning som ham her. Man kan forsøge at optrævle organiserede netværk, men ingen penge i verden vil kunne forhindre handlinger som disse. Trygheden skal findes i den statistiske usandsynlighed.
  • Minimum 68 mennesker har mistet livet, og det er forfærdeligt og tragisk. Vores samfund har mere eller mindre eksplicit kategoriseret nogle måder at dø på som “uacceptable”, eks. terror og AIDS, og andre som “acceptable”, eks. trafik og livsstilsrelaterede sygdomme. Hvad er acceptable måder at dø på?
  • I Østafrika er over 10 millioner mennesker berørt af tørke, flere tusinde allerede døde og mange mange tusinde alt for tæt på. Det er ikke respektløst for Norge også at huske disse mennesker.

Del gerne jeres meninger….peace out!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s