Hvor er svenskerne i læderveste?

Inspireret – eller måske snarere provokeret – af sminkede lig og opfordringen til at skrive læserbreve som sure gamle mænd, så kommer der lige lidt mere om Roskilde. SÅ spændende er Roskilde heller ikke, og der findes sikkert også folk, der måske ikke engang var på Roskilde (pffft, mon dog), men nu presser vi lige citronen en ekstra gang. Forhåbentligt kommer det så næste gang til at handle om delpersonligheder, yoga, Munken der solgte sin Ferrari eller måske CDOer (har lige set Inside Job og får næsten lyst til at søge job i en bank).

Padmāsana

Roskilde skal følge med tiden men det er vigtigt, at Roskilde holder fast i sin – måske så-småt-skrantende – position som udfordrer til den mere og mere “poppede” omverden.

Og pop er jo både en musikstil men også en livsstil. Selvfølgelig skal Roskilde booke bands indenfor de genrer, der er oppe i tiden, men ligesom bands som Pink Floyd og Led Zeppelin var med til at rykke midten af musik, så skal Roskilde være med til at gøre det samme. Selve genrerne betyder mindre og mindre, for alt blandes sammen – og det er fedt! Chase & Status blander drum ‘n bass med rock og hiphop, Dååth dødsmetal med techno, M.I.A. stammedans med “pop” (i mangel af et bedre ord), dub og alt muligt andet vanvid, osv. osv. Det vigtige ift. musikken er, at vi skal udfordres, og det synes jeg – i vid udstrækning – Roskilde er rigtig god til!

“Men hvorfor kommer Fatboy Slim eller Manowar ikke!?? De er jo helt vildt fede og SÅ meget sejere end Deadmau5 og Mastodon!” Ved du hvad? Tough luck! For så meget som Roskilde skal holde fast i niche-genrer og undergrundsmusik (og ja, big-beat og powermetal er niche-genrer i 2011!), så skal man jo ikke holde fast i de samme gamle bands for en lille skares skyld. Musikken er måske stadig fed, og der er ingen, der forhindrer dig i at gå til koncerter udenfor Roskilde, men der er en hel verden af NY, fed musik, der bare venter på at blive opdaget. Det er pissehårdt arbejde at følge med, men ofte betaler det sig! OK, det var lidt et sidespor, men gav mig da en glimrende undskyldning til at vise dette billede:

Manowar...RAAWW!

Der hvor det måske halter er ift. livsstilen, men det er for det meste ikke Roskildes skyld. Lauge spurgte for et par år siden på Roskilde: “Hvor er alle svenskerne i læderveste og cowboyjakker med rygmærker?”. De er der ikke mere, fordi de folk der går i læderveste og cowboy-jakker med Cannibal Corpse-rygmærker generelt er blevet er færre.

Cannibal Corpse

Mange piger tager beautybox og to sæt tøj med til hver dag, og duller sig op, når de “går ud” om aftenen på Roskilde. Hvad skete der for at drikke, spise, danse, sove i det samme tøj hele ugen? Spørgsmålet er her, om der er en hel verden af unge mennesker derude, der ikke tager på Roskilde, fordi de synes, der er for mange poptøser og pretty boys. Hvis der er, er det interessant, men min påstand, min frygt, er, at den verden efterhånden er meget lille. Jo, der findes da KoRn-piger, der ikke går i miniskørt og har navlering, men duller de sig ikke også op i deres nitter, ringe og lange sorte støvler? Nedenfor, ikke disse KoRn-piger, men miniskørter i en helt passende længde.

Miniskørter

Så hvad er konklusionen? Nogle folk er tilsyneladende sure over, at Roskilde er en fest for ungdommen. Gu’ er Roskilde en fest for ungdommen! Sådan har det da altid været, og sådan skal det også være! Folk er sure over, at Roskilde er blevet for poppet. Jamen, hele verden er jo poppet. Hvis du vil gøre Roskilde mere alternativ og cool, så lad være med at bruge alle dine penge på iPads, APPS og drinks på Karrierebar. For jo, Roskilde er stor og kan til en vis grad være med til at styre trenden og selvfølgelig indholdet af festivallen, men den rigtige ændring starter, du ved nok hvor! (fight the power!)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s