Emo Festival 2011

den

flotte

meget

emo-paryk

Ud over lejrens meget flotte emo-paryk er der en grund til, at Roskilde Festival er blevet lidt til emo festival for mig. De sidste par års singleliv med totalfest og trang til rod, sjusk, kaos er blevet erstattet af et mindre festsøgende og mindre energisk knapt så unikt snefnug…eller måske bare et ældre snefnug? Hvor det tidligere har stået lysende klart, hvad der skulle ske, når man vågnede med massive tømmermænd i sit 50 grader varme telt, så tages beslutningen ikke på rygraden mere. Selv hvis vi ser bort fra, at vi nærmer os de beskidte gamle mænds alder og efterhånden er dobbelt så gamle som en del af efterskolepigerne (det er som om, alle pigerne på Roskilde har har gode røve? No shit!), så har et par år med dating gjort sit til et mudret og knapt så jeg er fri og single og gør PRÆCIS hvad der passer mig-agtigt billede. Der er muligheder, begrænsninger, måske’er, som sikkert er ganske naturligt for folk på min alder, men som jeg altså lige skal vænne mig til. Og dertil kommer de lejlighedsvise “det her kommer til at tage noget tid”-stunder, der kræver en tur væk fra lejren, festivallen, det hele. Er du klar over, hvor svært det er at finde et lille, stille stykke græs på Roskilde? (jeg forventer at se en “Emo City” med fred og ro fuld af mørkhårede, meget triste teenagere med nitter og KoRn-tshirts næste år)

Lejren er også blevet ældre. Hvor vi for et par år siden kørte vores fine Cubana-vogn rundt og startede større eller mindre gadefester, så sidder vi nu mere eller mindre klinet til campingstolene foran BAS-MUREN.

En større eller mindre gadefest

En større eller mindre gadefest

BAS-muren

BAS-muren

Ikke ét ondt ord om selve bas-muren (Flemming: tak!), men når man bor i Polen (P90) og ikke midt i TeenArea51, så kommer festen sgu ikke altid til én. Men måske gider vi slet ikke det mere? OK, alle de unge lømler har også fået penge til at bygge anlæg og gør det i stor stil, hvilket gør det sværere at blive lagt mærke til i lydbilledet, men vi må da kunne bruge alle vores fine bankkonti og universitetsgrader til et eller andet (lave en plan for et projekt, der skal analysere omkostninger samt reflektere over fordele og ulemper ved at bygge et større anlæg (jf. akademikere)?

stramtsiddende kjoler

Som resten af lejren har jeg ikke behov for at være i en konstant fest, men når man nu har et kæmpe anlæg og festivallens bedste musiksmag under sin pavillon (næste år skal diskokuglen og laserne altså også virke!), så ville det da være sjovt at få besøg af et par dansende lalleglade tosser (gerne i stramtsiddende kjoler).

Og når man nu ikke rører sig ud af stedet, før musikken begynder (og nogle af os heller ikke rigtigt efter musikken er begyndt) og samtidig ikke ALTID har en god gin-brandert kl. 11 om morgenen, så er det faktisk nogle gange rimeligt fucking kedeligt at være på festival. Best case er i så fald at en anden fra lejren starter sin egen lille fest og på den måde sørger for underholdningen.

underholdningenMåske vi bør sande, at folk er blevet ældre, har fået kærester, whatever, i hvert fald mindre klar til altid at starte en fest og se at komme lidt ud af lejren: hvem vil med en tur i Roskilde Domkirke på Roskilde 2012? 🙂 Eller måske Roskilde 2012 vil blive nydt fra 17-24 torsdag til søndag med overnatning i København? Jeg har altid nægtet at høre tale om den slags, men er det ikke et wakeup call at tage hjem lørdag eftermiddag efter at have været der i seks dage hvoraf to var alkoholfri?

Eller måske der slet ikke bliver noget Roskilde 2012 for mit vedkommende (OH MY GOD!). Hvad med at undersøge nogle af de andre festivaller som Melt eller noget som Sonar, hvor man samtidig kan få lidt rigtig-ikke-bilbatteri-slæbende ferie ud af det? Eller måske helt undlade den slags teenage-underholdning, som flere venner allerede har ført ud i livet (nogle endda uden børn!) og tage tre ugers meditation i et nepalesisk tempel.
Én ting er dog sikkert: når det lille kække forår kommer i sit miniskirt og stikker sit frække smil frem efter hvad der føles som flere menneskeliv med Væmmelige Vinter Viggo, så er der alligevel et eller andet i mig, der vil prikke og stikke til nysgerrigheden, den indre cirkusklovn og den varme sammenholdsfølelse med vennerne…det VED jeg! Om det betyder, at jeg hopper med på hypet og bliver grebet af alle forventningerne til den fantastiske fest Roskilde KAN være, vil tiden vise.

Epic Sax Guy!

En emos fortællinger om Roskilde 2011 er færdige, og den er faktisk i langt bedre humør end hvad ovestående kunne give anledning til at tro.

Udover momentanvis smukke og fantastiske øjeblikke i lejren, så bød den, omend korte, musikperiode også på et par fantastiske oplevelser:

  • Maiden (første 45 min): 2/6
  • Chase & Status: 5/6
  • Matthew Dear: 4/6
  • Jatoma: 5/6
  • Portishead (første 30-40 min): 5/6
  • Magnetic Man (SBTRKT): 2/6
  • Magnetic Man (well, uden Skream): 4/6
  • M.I.A. (30 min og frem): 5/6

Tak til alle der gjorde Roskilde 2011 om ikke til den bedste festival nogensinde, så i hvert fald til den bedste emo-version af den!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s