Gedebukkebensoverogundergeneralkrigskommandersergenten

I anledning af at 43 ord åbenbart er ved at uddø, synes jeg det er vigtigt at minde om et par andre ord, de fleste nok bruger liiige en tand i underkanten: skørbugstilfælde, flæskeæggekage og speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode.

Og så har jeg længe gået rundt og troet, at det danske sprog er agglutinativt, men lidt googling og wikiing lader ikke rigtigt til at bekræfte det. Æv. Fremmede mand i Scrollbar for seks år siden: man må ikke lyve! (eller ligge en tung sten ovenpå fryseren, hvis man kan høre det banker)

Og så bare lige for at runde dette vanvittigt sindsoprivende emne af, så stødte jeg på en tur forbi Sproget.dkSJUSK 2011 som slet ikke er lige så spændende som det lyder til. Mmmmm, sjusk…

SehnsuchtOK, helt slut er det ikke, for jeg har også tilføjet en Links-side med lidt fra mine favoritter (wauw, links! Geocities har lige ringet og de vil IKKE have dem tilbage!). Se Mandril, lær regulære udtryk eller at bande på svensk (måske lidt til Roskilde)….tjek dem ud!

2 tanker om “Gedebukkebensoverogundergeneralkrigskommandersergenten

  1. Når du nu bruger plads på det store Internet, til at skrive om sproget og de mange ord som vi ikke bruger nok… Så undres jeg over, at du ikke skriver “lægge en tung sten over … “, men det har jo nok en rigtig god forklaring, som jeg gerne hører en dag!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s